vesti

OTVORENE SU PRIJAVE NA SPORTO NAGRADE 2021!

SPORTO nagrade već 16 godinu zaredom nagrađuju najbolje primjere dobre prakse na polju sponzorstva, (digitalne) komunikacije i marketinga u sportu u zemljama Adriatic regije. Izbor najboljih marketinških praksi iz svijeta sporta i sponzorstava odvija se u okviru međunarodne SPORTO konferencije.

Nagrade SPORTO sjajna su prilika za brendove, nosioce prava i agencije da dobiju profesionalna priznanja u sektoru koji se neprestano razvija, a najbolji sponzorski projekti iz pojedinačne države dobijaju ulaznicu za panevropsko takmičenje “ESA Best of Europe”.

Nagrade se podjeljuju u četiri kategorije:

  • Najbolje sportsko sponzorstvo
  • Najbolji sportski događaj
  • Najbolje upravljanje sportskim subjektom
  • Najbolje digitalno komuniciranje

Prijave će biti otvorene do 26. novembra, a cijena kotizacije za nagradu SPORTO iznosi 200 EUR.

Prijavljene projekte ocjenjivat će međunarodni žiri kojim će predsjedavati predstavnik Europskog udruženja sponzora, a ove će godine među članovima biti i mnogi drugi renomirani stručnjaci iz svijeta marketinga, sponzorstva i digitalne komunikacije.

Međunarodni partner SPORTO nagrada je Europsko udruženje sponzora (ESA), a u Sloveniji Društvo za marketing Slovenije (DMS). Sve informacije i upute za prijavu dostupne su na web stranici SPORTO Awards.