vesti

PROMOCIJA KNJIGE MALI SAVETI ZA BOLJI ŽIVOT, MILENA TROBOZIĆ GARFILD

U prepunoj sali galerije Artget u petak 3. februara održana je promocija knjige poznate pozorišne i filmske producentkinje, PR stručnjaka i glumice Milene Trobozić Garfild koja predstavlja kolaž njenih misli, suženi izbor tekstova iz blogosfere, ali i veoma auntentičnih izraza vezanih za njene mnogobrojne profesije ili živote, kako ih sama naziva.

Upravo njena svestranost donosi sasvim jedinstveni i duhoviti pogled na svakodnevni život današnje Amerike.Amerika je velika samoposluga u kojoj možete izabrati i dobiti sve što je po vašem ukusu – doktore za ormane, ljubavne trenere, komitet za užine, prozak za svog psa jer je u depresiji. Ovo su samo neke od crtica koje Milena Trobozić  Garfild deli sa čitaocima u knjizi “Mali saveti za bolji život”.Lišena nepotrebnih detalja, sa takvom preciznošću secira pojave savremenog društva i pruža nam svoje uvide na tacni, svodeći fenomene na njihovu suštinu. To je  ocena  i učesnika promocije Verana Matića, glavnog i odgovornog urednika B92, Ekrema Dupanovića, glavnog urednika portala “Media marketing” i Lazara Džamića, autora više knjiga

Pišući o svojoj svakodnevici sa one strane Atlantika – o kuhinjama u kojima se ne kuva, psima na prozaku, vikend letovanjima, feminizmu bez jednakosti polova, kraju romantike i udvaranja, novoj javnoj usamljenosti, anksioznosti koja je zamenila američki optimizam, pametnim kućama, ukidanju starenja, kupovini kao glavnoj razonodi, neprekidnom nedostatku vremena, kompjuterski generisanim gradovima u kojima je život stvarniji nego u američkim naseljima i umetnosti koja je namenjena samo bogatima, ona nam na tako jednostavan način sasipa istinu u oči i demistifikuje stvarnost do apsurda.

Kako Milena Dragićević Šešić u svom pogovoru na poleđini knjige navodi, Milena Trobozić Garfild “ovom intimističkom knjigom saveta iz sopstvenog iskustva ne pretenduje na bestseler za samopomoć, ona nas uvodi sa velikim žarom u svet prenosa velikih svetskih spektakala”.
Dragićević Šešićeva svesrdno preporučuje ovu knjigu čitaocima, jer je visoko ocenila “njenu kulturološku i stručno -edukativnu stranu, ali i zabavno-informativni doprinos, a pri tome napisanu po svim kriterijumima duha vremena”. I upravo tako, lišena nepotrebnih detalja, sa takvom preciznošću secira pojave savremenog društva i pruža nam svoje uvide na tacni, svodeći fenomene na njihovu suštinu.

Inače, Milena je pored ove uzbudljive i nesvakidašnje knjige, potpisala i nekoliko prevoda velikih svetskih bestselera poput: “Ljubav u doba kolere”, “Kuća duhova”, “Opasne veze”, “Zapali me”, “Diplomac”…