vesti

Predstavnici kompanije ZF Serbia sa direktorom Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu Nebojšom Drakulićem

ZF Serbia otvara razvojno-istraživački centar u Novom Sadu

  • U novom centru inženjeri će raditi na razvoju inovativnih rešenja u oblasti elektro mobilnosti
  • U okviru NTP, razvojno-istraživački centar obuhvata kancelarije, laboratorije i prostorije za testiranje
  • ZF Serbia jedan od najvećih poslodavaca u inženjerskom sektoru u zemlji

Novi Sad. ZF Serbia proširuje svoju inženjersku delatnost i otvara razvojno-istraživački centar u okviru Naučno-tehnološkog parka (NTP) Novi Sad. Na novoj lokaciji za istraživanje i razvoj, ZF Serbia planira da zaposli 150 inženjera tokom narednih meseci. Otvaranje centra ozvaničeno je potpisivanjem ugovora sa NTP Novi Sad kojem su prisustvovali predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i predstavnici NTP Novi Sad.

„Novi ZF razvojno-istraživački centar u Novom Sadu biće jedan od najmodernijih razvojno-istraživačkih objekata kompanije ZF Group. Zajedno sa postojećim R&D centrom u Pančevu, Srbija će postati jedno od glavnih čvorišta u ZF globalnoj R&D mreži, pokrivajući kompletan razvoj softverskih i hardverskih rešenja za pogon električnih vozila“ – kaže dr. Otmar Scharrer, Senior Vice President R&D Electrified Powertrain Technology ZF Group.

„Otvaranje razvojno-istraživačkog centra u Novom Sadu predstavlja novi uspeh i prekretnicu u razvoju ZF Serbia ka implementaciji ZF strategije „Mobilnost sledeće generacije“, fokusirajući se na obezbeđivanje održivih i sveobuhvatnih novih koncepata mobilnosti i pogona“ – kaže Milan Grujić, Managing Director ZF Serbia – Commercial. „Sa pandemijom koronavirusa i klimatskim promenama, izazovi u automobilskoj industriji su u stalnom porastu. Stoga mi je drago što će naš najsavremeniji centar za istraživanje i razvoj okupiti veliki broj stručnjaka i inženjera, spremnih da rade zajedno na rešenjima za održiviju budućnost“ – dodaje Michael Stauch, Managing Director ZF Serbia – Technical.

U okviru strategije “Next Generation Mobility” („Mobilnost sledeće generacije“), ZF Group poseban akcenat stavlja na razvoj sveobuhvatnih rešenja za održivu mobilnost. U elektrifikaciji pogona putničkih automobila, ZF Group podržava automobilsku industriju fleksibilnim rešenjima koja odgovaraju različitim međunarodnim tržištima. Na primer, trenutna količina narudžbina pokriva isporuku konvencionalnih, ali prvenstveno blagih i plug-in hibridnih varijanti četvrte generacije 8-brzinskog menjača (8HP). ZF proizvodi ključne komponente za čiste električne pogone kao što su energetska elektronika i e-motori.

„Otvaranje novog ZF-ovog centra za istraživanje i razvoj zasniva se na kompetentnoj i visoko kvalifikovanoj inženjerskoj radnoj snazi u Srbiji. Srećni smo što nudimo odlične mogućnosti za karijeru sa učešćem u projektima koji oblikuju transformaciju globalne mobilnosti širom sveta, i to kod jednog od najvećih svetskih dobavljača automobilske industrije“ – ističe Egon Morgen, Head of Research and Development ZF Serbia.

Trenutno, ZF Serbia obuhvata proizvodni pogon i inženjerski centar u Pančevu, kao deo ZF Group divizije energetske elektronike za primenu u pogonskim sistemima, koja objedinjuje kompetencije za sve veću elektrifikaciju pogonskog sklopa u sektoru pogona putničkih automobila. Na lokaciji u Pančevu ZF Serbia zapošljava više od 1.100 saradnika različitih profila, od čega više od stotinu inženjera.

Inženjeri u razvojno-istraživačkom centru ZF Serbia u Novom Sadu imaće priliku da rade na razvoju novih generacija svetski priznatih proizvoda iz oblasti elektromobilnosti, koji se nalaze pod haubama vodećih svetskih automobilskih brendova.

Kontakt za medije:

Marta Surowiec, Eastern Europe Communications, ZF Group
phone: +48 723 990-597, email: marta.surowiec@zf.com

Radiša Kričak, Communication Manager, Two Rivers
phone: +381 (0)65 844 6663, e-mail: radisa.kricak@mb-see.com

Otvorene pozicije u ZF Serbia možete istražiti na:

https://jobs.zf.com/search/?q=&locationsearch=Serbia&facility=Research+and+Development

O kompaniji:

Tehnološka kompanija ZF Group čiji je ZF Serbia deo jedan je od globalnih lidera u proizvodnji sistema za putnička i komercijalna vozila, kao i industrijsku tehnologiju, omogućava razvoj i uvođenje sledeće generacije mobilnosti. U četiri tehnološka domena – upravljanje kretanjem vozila, integrisana bezbednost, automatizovana vožnja i električna mobilnost. ZF Group nudi sveobuhvatne proizvode i softverska rešenja kako za renomirane proizvođače vozila tako i za nove klijente koji pružaju usluge prevoza i bezbedne mobilnosti.

U fiskalnoj 2020. godini ZF Group prijavila je prodaju od 32,6 milijardi evra. Kompanija zapošljava više od 150.000 saradnika na oko 270 lokacija u 42 zemlje.

Za dodatne informacije, kao i fotografije, posetite: www.zf.com or zf.com/sr

Ostala saopštenja za medije kompanije ZF Serbia možete pogledati na sajtu: https://www.zf.com/serbia/sr/news/news.html